Myyttomyynti on alkanut!
Osta kaksi veistä, kaksi kirvestä tai kaksi miekkaa, saat alennusta -30% kalliimmasta tuotteesta,
jos ostat kolme tuotetta saat toiseksi kalleimmasta alennusta -30%
ja kalleimmasta tuotteesta -40%

Katana (tai uchigatana) oli tyypillinen ja levinnein ase samurain keskuudessa. Samurai oli keskiaikainen japanilainen soturi. Usein jalon alkuperän omaava katanan haltija oli koulutettu sotilas.

Tällä japanilaisella miekalla on kaareva terä. Sen päätehtävä oli taistella ja kaataa vihollinen. Yleensä samurai piti katanaa nopeasti vetävällä puolellaan. Toisaalta hän kiinnitti wakizashin (katanan lyhyemmän version).

Mistä katanan terä on valmistettu?

Pääasiassa katana-terä on valmistettu useista Tamahagane-kerroksista. Raaka Tamahagane sulatetaan monipäiväisessä Tataran prosessissa, johon sisältyy puhdasta mineraalihiekkaa (masa) ja mäntyhiiltä.

Yksityiskohtaisesti seppä käyttää terään kolmea metallia. Ensimmäinen metalli on Hocho-Tetsu ja muodostaa terän sisäosan. Tietysti sillä on pienin hiilipitoisuus. Tamahagane ja Nabe-Gane (valurauta) kietoutuvat sen ympärille.

Kuinka terävä on katana?

Katanan terä on erittäin terävä. Korostaaksesi sen terävyyttä, sinun pitäisi tietää enemmän Tameshigiristä. Tameshigiristä tuli suosittu testi 1600-luvulla. Lyhyesti sanottuna miekkamies käyttäisi upouutta katanaa halkaistakseen kohteen tai bambun. Joskus kohteina olivat ruumiit ja vangit.

Katana on terävä
Katana on terävä

Harakirirituaalissa kaishakunin (avustaja) pilkkoo kuolevan miehen pään katanalla. Joten terän piti olla mahdollisimman terävä.

Miksi katanat ovat kaarevia?

Löydät ja voit lukea useita tarinoita kaarevan katana-terän alkuperästä. Mutta tälle muodolle on käytännön syy.

Pohjimmiltaan kaareva terä soveltuu paremmin leikkaamiseen. Toisin kuin suorat terät, ne soveltuvat ihanteellisesti vihollisen pehmeiden osien sivaltamiseen. Miekkamiehen tavoitteena oli leikata ja leikata vihollisen panssarin paljaat nivelet.

Mikä on tsuba?

Katana tsuba
Katana tsuba

Yksinkertaisesti sanottuna tsuba on miekkasuoja. Se suojaa kättä ja sormia vastustajan hyökkäyksiltä. Tässä mielessä tsuba ilmestyi Naran aikana (jKr. 710-794). 

Yleensä tsuballa on pyöreä tai soikea muoto. Sen halkaisija on noin 8 cm. Aluksi sillä oli vain käytännön tehtävä. Mutta myöhemmin siitä tuli koristeellisempi ja esteettisempi piirre.

Miten katanat valmistetaan?

Tässä on perinteinen tapa taota katana. Ensinnäkin seppä sulattaa erityisen japanilaisen teräksen (Tamahagane) saviuunissa. Lämmityksen jälkeen seppä lyö ja taittaa sulan teräksen useita kertoja epäpuhtauksien poistamiseksi. Kuitenkin enintään viisitoista kertaa.

Miekan kaksi osaa sopivat toisiinsa. Yksityiskohtaisesti yksi on runsaasti hiiltä ja terävä. Toinen kestää paremmin iskuja. Tietenkin vaikein ja terävin osa menee ulkopuolelle. Sen sijaan kestävin sisäpuolella.

Miksi katanan kahva on niin pitkä?

Katanan pituus vaihtelee haltijan pituuden mukaan. Samoin katana-kahva (tsuka) muuttuu hieman leikkausterän tasapainottamiseksi.

Tämä muotoiluominaisuus mahdollistaa paremmat sivallukset. Tämän selittämiseksi on todettava, että samurai hallitsi useita salaisia ​​tekniikoita. He käyttäisivät katanan kaltaista kahden käden miekkaa nopeasti ja tehokkaasti vihollista vastaan. Erityisesti hevosen selässä. Joten pidempi kahva oli käytännöllisempi ja helppokäyttöisempi.

Jos olet kiinnostunut ostamaan Katanan tai muita miekkoja, käy meidän kotisivuilla.

Viber / Whatsapp: +358 405085833