Myyttomyynti on alkanut!
Osta kaksi veistä, kaksi kirvestä tai kaksi miekkaa, saat alennusta -30% kalliimmasta tuotteesta,
jos ostat kolme tuotetta saat toiseksi kalleimmasta alennusta -30%
ja kalleimmasta tuotteesta -40%

Osa Historiaa

Samurain alkuperä voidaan jäljittää Heian-ajan kampanjaan, jossa heitä käytetään tekemään Tohokun alueella aiemmin asuneista alkuperäiskansoista emishiläisiä noudattamaan hallitusten asettamia lakeja. Tänä aikana samurai-sotureita palkattiin varakkaille ihmisille, jotka alkoivat omistaa maata tiheään tahtiin. Tämä johtuu siitä, että suurimmalla osalla näistä maanomistajista on oltava tietyntyyppinen suoja maalleen salamurhaajia, kuten ninjoja vastaan ​​vastaan, ja järjestyksen ylläpidon tähden. Pitkän ajan kuluttua suurin osa näistä maanomistajista on kasvanut voimakkaiksi, eikä heidän tarvinnut enää luottaa hallitukseen suojelukseen ja sen seurauksena he rakensivat armeijansa maansa suojelemiseksi.

Tuona aikana on vain kaksi klaania, joita monet pitävät voimakkaina, jotka ovat Taira- ja Minamoto-klaanit. Ajan myötä molemmat maanomistajien klaanit suostuivat liittoutumaan ja haastamaan keskushallinnon ylivallan päästäkseen siitä eroon. Pian sen jälkeen, kun he ovat onnistuneesti kaataneet keskushallinnon, he kävivät sotaan toisiaan vastaan ​​kilpailemaan vallasta koko Japanin maassa. Klaani, joka onnistui saamaan voiton sodasta, oli Minamoto-klaani ja pian sen jälkeen, kun he ovat ilmoittaneet menestyksestään, he perustivat sotilashallituksen, joka tapahtui vuonna 1192. Tätä armeijaa johti hallitusti Shogun-niminen ylin sotilaskomentaja. Samurai säilyi edelleen hierarkian huippuluokassa seuraavien 700 vuoden ajan.

Samurai – Mitä He Tekevät

mies ja katana

Samurai tai tunnetaan myös nimellä Bushi olivat sotureita, jotka ovat vastuussa nykyaikaisen Japanin järjestyksestä ja rauhanturvasta. Hallitseva sotilasluokka koostuu pääosin samuraiista, ja koska ne ovat tehokkuudessa järjestyksen ja rauhan ylläpitämisessä maassa, he nousivat sitten Edo-ajan sosiaalisen kastin huipulle. Edo-aika on vuosien 1603 ja 1867 välinen aika, jolloin Samurain tarve on niin suuri, että kaikkien maanomistajien on käytettävä palveluitaan. Samurai käyttää monenlaisia ​​aseita, mukaan lukien nuolet ja jouset, aseet, keihäät ja tietysti Samurain tunnetuimmat aseet, itse miekka.

Samurailla tiedetään olevan joukko eettisiä sääntöjä, joita heidän on noudatettava, jotta heistä tulisi todellinen samurai-soturi. Tämä koodi tunnetaan nimellä Bushido ja se tarkoittaa soturin tapaa. Bushido-koodeilla on syvä yhteys kungfutselaisen opetuksiin, joten ei ole yllättävää nähdä, että monet Bushido-koodit korostavat uskollisuutta isännälleen, eettistä käyttäytymistä, itsehillintää ja toistensa kunnioittamista. Sen lisäksi suurin osa samurai-sotureista tuohon aikaan houkutteli Zenin käytäntöjä ja opetuksia, jotka alun perin olivat peräisin Kiinasta. Seuraavaksi tiedettiin, että samuraille maksettiin riisinä uskollisesta palveluksestaan ​​maanomistajille, ja he olivat ainoat ihmisryhmät, joiden hallitsijat sallivat kantaa miekkansa mukanaan mihin tahansa. Toisaalta Ronin on eräänlainen samurai, joka ei tottele mestareita, ja yhteiskunta ainakin pitää heitä sellaisina, jotka ovat aina aiheuttaneet kaaosta ja sosiaalisia ongelmia.

Keitä He Ovat ja Missä He Elävät – Samurai-miekat: Katana

Yksinkertaisesti sanottuna Samurai on joukko eliittisotureita, jotka ovat olemassa 1200-luvulla Japanin voimakkaan sotilaallisen kastin jäseninä. Samurai oli aikoinaan joukko maakunnan sotureita, joilla on ainoa tarkoitus, joka on ylläpitää kotimaansa harmoniaa. Yhä useammat ihmiset etsivät tietoa ja taitoa olla samurai, muodostuu sotilaallinen diktatuuri, jonka monet tunnevat nimellä Shogunate. Samurai uskollisena Daimyos-soturina (suurina herrina) käyttää heille myönnettyä valtaa taistellakseen keisaria vastaan, joka tunnetaan myös nimellä Mikado. Lopulta Samurai-soturit onnistuivat hallitsemaan koko hallitusta, ja vasta vuoteen 1868 Meiji-palautusta käytettiin feodaalijärjestelmän poistamiseen.

Suurimman osan Edo-kauden samuraista maksettiin Daimyoksen kautta suoraa suoraan maanpuolustuksen ketä vain vastaan, joka voi aiheuttaa tuhoja ja aiheuttaa vahinkoa. Esimerkkejä ihmisistä, jotka voivat tuoda ongelmia alueelleen, ovat hallitusten viholliset, vihamieliset heimot, jotka pyrkivät ryöstämään resurssejaan, sekä rosvot, jotka yleensä tulevat varastamaan ihmisten tavaroita. Sen lisäksi ninjat (jotka ovat salaisia ​​salamurhaajia) ovat myös mahdollinen uhka hallitsijoille, koska viholliset saattavat maksaa heille hallitsijoiden tappamisesta. Tästä nimenomaisesta syystä saatat löytää, että suurin osa Samuraisista Edo-aikakaudella asuu kasarmeissa, valtavissa linnoissa tai jopa omassa kodissaan, jossa he viettävät aikaa meditoimalla ja tarkentamalla keskittymistään.

Miksi Samurailla On Kaksi Miekkaa

Kaikki johtui Daishon käsitteestä, joka tarkoittaa isoa ja pientä. Käsite on yksinkertainen, miekka tulisi yhdistää toiseen sanaan, joka on lyhyempi kuin alkuperäinen. Syy, miksi Samurai toisi mukanaan pienemmän version miekastaan, lukuun ottamatta taistelukentällä yleensä käyttämää, on se, että on aikoja, jolloin ei ole tehokasta käyttää pitkää miekkaa vihollisen torjunnassa. Esimerkiksi samurai ei ole järkevää yrittää käyttää pitkää miekkaa tappaakseen nopeasti liikkuva ninja, joka kiertää hyökkäyksiään. Siispä pitkän käyttämisen sijaan Samurai voi halutessaan käyttää lyhyempää joko heittääksesi sen viholliselle tai puukottaa häntä, kun hän lähestyy.

Katana ja wakizashi, samurai miekat
Katana ja Wakizashi

Tämän lisäksi on aikoja, jolloin kahden samurain on taisteltava toisiaan vastaan ​​joko vakuuttamalla hallitsijan tai saadaakseen heiltä jonkinlainen maine. Monissa tapauksissa tämän tyyppiset taistelut pidetään sisätiloissa, ja samurain on silloin käytettävä wakizashiaansa tai tantoaan taistellakseen vihollista vastaan ​​samalla kun minimoidaan aiheutetut vahingot. Katanan ja wakizashin yhdistelmä ei kuitenkaan ole ainoa olemassa oleva. Tämä johtuu siitä, että kaikenlaista pitkämiekkaa, jota pariksi liitetään tantoon, voidaan pitää myös Daishona. Sana Daisho tulee kahdesta sanasta, jotka ovat Daito (pitkä miekka) ja Shoto (lyhyt miekka). Yhdessä he muodostavat sanan Daisho, joka tarkoittaa pitkän miekan yhdistämistä lyhyeen miekkaan. Suurin osa Edo-aikakauden samuraiista käyttäisi tyypillisesti pitkää ja lyhyttä miekkaa taistellakseen monipuolisemmin vihollisia vastaan ​​taistelukentällä.

Miksi Samurai Kutsui Palvelijoita?

Sana Samurai tulee verbistä Saburau, joka tarkoittaa palvella tietyntyyppistä henkilöä. Samurain on tiedetty palvelevan monia tärkeitä ihmisiä 1400- ja 1500-luvuilla. He toimivat sekä vartijana että lainvalvojana tietyillä alueilla, joten ei ole yllättävää, että samurain teko koodataan itse nimeen. Tämä on myös syy, miksi samuraija, jolla ei ole palveltavaa mestaria, kutsutaan Roniniksi, koska Samurai-titteli sopii vain niille, jotka palvelevat yhtä mestaria. Samurailla ei ole mestaria johtuen siitä, että isäntänsä kuoli taistelukentällä tai ninjan tappama. Suurin osa varakkaista maanomistajista, jotka käyttävät Samurain tarjoamia palveluja, hyödyntäisivät Samuraiia hyväkseen kaatamaan nykyisen hallituksen, jonka katsotaan turmeltuneen runsaan vallan ja pahan kautta.

Kaksi samurai-taistelua
Kaksi samurai-taistelua

Suurin osa samuraisista ei häpäisisi Bushido-koodeja, jotka he ovat oppineet koko samurai-koulutuksensa ajan, ja heidän tiedetään palvelevan Daimyosia erittäin uskollisesti. Tästä syystä monet tuntevat heidät palvelijoina kun he ovat omistautuneet koko elämänsä palvelemaan tiettyä kokonaisuutta tietyn heidän uskomansa syyn takia. Samurai vaaditaan suorittamaan Seppukun rituaali, jos he ovat olleet täysin vihollisen kukistamana tai jos he ovat rikkoneet minkä tahansa Bushido-koodin, jolle he ovat vannoneet elämänsä. Seppukun rituaali on eräänlainen itsemurhatoiminta, jonka samurai toteuttaisi osoittaakseen uskollisuutensa herraansa kohtaan riippumatta siitä, ovatko he elossa vai muuten. Prosessi, johon liittyy vatsan leikkaaminen terävällä aseella, kuten wakizashi, tunnetaan nimellä Hara-Kiri ja se sisältyy myös Seppukun rituaaliin. Samurai tekee nämä kaikki kunnioittamaan Bushido-koodeja ja palvelemaan isäntänsä.

Miksi Samurailla On Pitkät Hiukset

Samuraisilla on alusta asti ollut pitkät hiukset, koska tällainen muotoilu antaa heille mahdollisuuden käyttää samurai-kypärää kunnolla, koska se pitää kypärän tiukasti paikallaan. Kypärä, jota useimmat Samurai käyttävät, tunnetaan kabutona, ja he käyttivät sitä joka kerta, kun he menivät taistelukentälle tai kun heidän oli käytävä henkilökohtaiseen taisteluun muiden Samurain kanssa. Se toimii siten, että Samurain ajeltu pää auttaisi kypärää sopimaan täydellisesti päähänsä niin, että se olisi riittävän tiukka, jotta kypärää voidaan käyttää taistelujen aikana. Sen lisäksi, että samuraille voisi olla hyötyä ajellusta päästä, on se, että he pystyvät estämään itsensä kertymästä liiallista lämpöä päähänsä, kun he matkustavat kypärän ollessa päähänsä.

Koska samurai on hierarkian kärjessä, kenen tahansa, jolla on sama kampaus kuin samuraiilla, katsotaan olevan korkea asema ja valtaa muita kohtaan. Tämä kesti kuitenkin vasta Edo-ajanjaksoon asti, kun ajan myötä tällaisen kampauksen katsottiin olevan normi yhteiskunnassa, kun kaikki alkoivat muotoilla hiuksiaan samalla kampauksella. Suurin osa ihmisistä tänä aikana korosti hiusten siisteyden tasoa, jonka henkilö on muotoillut suuressa määrin. Tämän lisäksi paikalliset taiteilijat kuvasivat myös henkilöitä, jotka katsotaan olevan häpeä yhteiskunnalle sotkuisilla hiuksilla. Samurai on käyttänyt tämän tyyppistä kampausta vuosisatojen ajan suojakypärän käyttämiseen, joka suojaisi heitä pään vammoilta taisteluiden aikana.

Mitä Heille Tapahtui

Samurai shogun patsas. hevonen, tokyo

Vuonna 1868 historiallinen hahmo, joka tunnetaan nimellä keisari Meiji, onnistui menestyksekkäästi riistämään johtajuuden Tokugawa Shogunilta. Vuonna 1912 tapahtuneen Meiji-kauden loppu toi mukanaan uudistajien täydelliset muutokset. Suurimmalla osalla näistä uuduksista oli dramaattinen vaikutus japanilaisiin. Japani, joka on aikoinaan eristetty feodaalinen valtio, jonka toisistaan erillä olevat ryhmät, jotka jatkuvasti vuodattivat verta keskenään, on nyt rauhallinen maa, jolla on teollistunut valta. Tämä täydellinen muutos tapahtuu heti sen jälkeen, kun Japani on pakko allekirjoittaa suuri sopimus länsimaiden kanssa. Tämän lisäksi Japani on koko prosessin ajan onnistunut rikkomaan stereotypiat osoittaakseen länsimaailmalle, että Japani on yksi niistä Aasian maista, jotka eivät ole yhtä heikkoja kuin mitä Euroopan maat ajattelivat olevansa.

Yksi huomattavimmista muutoksista, joka voidaan nähdä koko Japanissa, on Samurain poissaolo. Pian sen jälkeen, kun modernisointi ja uudelleenjärjestelyt on tehty, Samurait menettivät välittömästi sosiaaliset etuoikeutensa ja vuonna 1870 kaikki käytettävissä olevat sotilasakatemiat tehtiin institutionaalisiksi. Tämä tarkoittaa, että tulevaisuudessa ei enää ole samurai-koulutusta, ja yksi pahimmista tapahtumista on se, että vuonna 1876 samurai-miekat on kielletty julkisesti. Jäljellä olevat käytettävissä olevat samurai pakotetaan nykyisen tilanteen vuoksi olemaan virkamiehiä. Tässä vaiheessa ei ole melkein mitään toivoa säilyttää legendaarinen Samurai-sotureiden perinne. Samuraiden määrän väheneminen on suora tulos sotilaallisesta uudistuksesta, joka on tehty Tokugawa Shogun -hallinnon viime päivinä.

Jos olet kiinnostunut ostamaan Katanan tai muita miekkoja, käy meidän kotisivuilla.

Viber / Whatsapp: +358 405085833